Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 14-18.04.2025 r.

Data

 Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

14.04.2025

poniedziałek

Płatki owsiane na mleku, chleb wiejski z masłem, polędwica drobiowa, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną

Banan

 

*mleko , gluten

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami

Kluski parowe z sosem  z truskawek, mięta

 

 

*gluten, seler, mleko, jaja

Angielka z masłem, sałatka z tuńczyka, ryżu i kukurydzy, herbata z cytryną

 

 

* gluten, mleko, jaja, ryba

15.04.2025

wtorek

Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenny z masłem, ser żółty, rzodkiewka

Melon

 

 

 

 

*mleko, gluten

Zupa ryżowa z warzywami

Filet z indyka w panierce, ziemniaki z koperkiem, tzhazhiki, kompot owocowy

 

 

 

 

*gluten, seler, jaja, mleko

Szwedzki stół

Pieczywo mieszane z masłem, mix warzyw, pasta z zielonego groszku, ser wędzony, kabanosy, żurawina suszona, herbata z cytryną

 

*gluten,  mleko,

 

16.04.2025

środa

Zacierka na mleku, chleb wiejski z masłem, pasztet z indyka, papryka czerwona

Gruszka

Melon

 

*mleko, gluten

Zupa pomidorowa z makaronem

Dorsz z pieca, ziemniaki puree, bukiet warzyw gotowanych, herbata truskawkowa

 

 

*gluten, seler, mleko, jaja, ryba

Kubek ciepłego mleka, ciasto biszkoptowe, kalarepa

 

 

 

 

* mleko, gluten

17.04.2025

 

czwartek

 

Kakao, chleb orkiszowy z masłem, serek Almette, pomidor

Jabłko

 

 

*gluten, mleko, jaja

Krem z zielonych warzyw z grzankami

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym, surówka z kapusty czerwonej i białej, jabłka, mięta

 

*seler, gluten

Kisiel truskawkowy, rogal z masłem, herbata z cytryną

 

 

 

 

 

*gluten, mleko

18.04.2025

 

piątek

Kasza manna na mleku, chleb żytni z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony, herbata z cytryną

Kiwi

 

 

* gluten, mleko

Zupa wiosenna z natką pietruszki

Sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna, marchewka z groszkiem, lemoniada

 

 

*seler, gluten

Bułka kukurydziana z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, pomidor malinowy, herbata z cytryną

 

 

 

*gluten, mleko

* Alergeny, które mogą wystąpić w potrawach

Wszystkie zupy gotowane są na wywarze mięsnym, ze świeżymi warzywami i natką pietruszki.

Przedszkole zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie wynikających z przyczyn niezależnych. 

Pieczywo mieszane = chleb tradycyjny, razowy, orkiszowy, graham, żytni ze słonecznikiem.

 

Jadłospis 14-18.04.2025 r. [.pdf, 119.38 kB]